Årets första fiske

Efter ett par veckor med högt vatten i ån var det äntligen läge att testa fisket. För mig var det premiär för 2022 och som alltid var förväntningarna höga. Jag var framme vid 09.30 och på parkeringen stod två cyklar men inga andra bilar.

Temperaturen i luften låg på någon eller några plusgrader och det var ganska rått i luften men så fort solen trängde igenom molnen blev det genast behagligare. Dessvärre skedde detta inte alltför ofta. Vattennivån såg vid första anblick ut att vara rätt bra och likaså färgen, med hyfsat sikt. Detta skulle nog kunna bli en bra dag!

Nivån på pegeln visade senare på 3 och vattentemperaturen låg på 5 grader uppe vid dubbelbroarna.

Strax innan lunch träffade jag tre andra medlemmar. Emil hade hittills inte haft några känningar men berättade att han i fredags haft 8 fiskar upp och 5 som valt att kliva av. Christian hade fått två mindre blankfiskar, och Håkan som precis dök upp hade inte satt ihop grejerna ännu. När jag senare pratade med honom hade han fått en liten blank men tappat en större.

När jag åkte strax innan 3 var Håkan fortfarande kvar och likaså Emil och Christian. Om det blev någon vidare fiskelycka för gänget får vi rapportera senare.

Jag träffade även en av de nya årskortsinnehavarna som gladdes åt möjligheten att kunna fiska mer frekvent. Han har tidigare besökt ån och såg fram emot att lära känna åns hot spots under kommande månader. Även han hade haft fisk på men inte lyckats landa någon.

Om du också vill teckna årskort gäller det att vara snabb, det finns bara 5 st och åtminstone 2 av dem är sålda. Gå in på fiskekort.se för att köpa årskorten. Man får fiska från den 15/1 till den 14/9 onsdagar till söndagar.

Hur gick fisket för mig då? Inte alltför illa, 4 fiskar upp varav 3 småblänkare (45, 35 och 45 cm) samt en blankbesa på uppskattningsvis 3 kg plus 2 fiskar som valde att kliva av. En av dem var en riktigt tung pjäs som rätade kroken i Bells håla.

Flugan för dagen var en wolly bugger variant enligt bild nedan.

Summa summarum blev det en helt ok premiärdag vid ån.

Ha det bäst och skitfiske på er!

// Johan

Leave a reply