Full fart på fiskvandringen i Nybroån!

När åmynningen gick upp efter stormen Babets härjningar blev det åter fritt fram för fisken. Lågtrycken avlöste varann och regnet fick ån att stiga vilket satte fart på öringen. Som mest passerade fler än 400 fiskar per dygn och så här långt har dryga 4000 öringar passerat uppströms genom räknaren i Köpingebro. Drygt 3000 av dessa öringar vandrade upp under oktober. Även en lax passade på att följa med upp i ån. Det fina flödet ger fisken goda möjligheter att hitta ut i alla delar av Nybroåns vittförgrenade avrinningsområde. Vattentemperaturen ligger runt dryga tio grader och viss lek har redan observerats. Men med några grader svalare vatten lär leken ta fart på allvar. Det ser mycket lovande ut!

80-plussare på väg upp genom den nya räknaren från TIVA som gjort ett oklanderligt jobb.

Leave a reply