Årets första å-dag!

Så var det dags igen: medlemmarna i YFS möter upp för en gemensam dag med insatser längs Nybroån. Det utlovade regnet hängde i luften men hade den goda smaken att dröja precis lagom till att vi blev klara med dagens sysslor. Så här dags på året handlar det om att ta reda på följderna av vinterns stormväder, laga stängsel och övergångar samt säkra plantor och annat till dess att fåren ska släppas ut. En rejäl städinsats genomfördes också längs åns stränder och i omgivande terräng. Det var ett tjugotal medlemmar som slöt upp och vi fick en fin dag tillsammans i det sköna vädret med trevlig samvaro, nyttigt arbete och en hel del fiskesnack mellan varven. Passet avslutades med en rejäl korvlunch nere vid fiskestugan.

Fårstängslet sågs över och övergångar reparerades.
Skydden för trädplantorna förstärktes och nya vattenhinkar fixades till.
En stormfälld al lyftes försiktigt undan för att inte skada fjolårets plantering.
Efter dagens insats serverades grillad korv med räksallad och annat gott.

Leave a reply