Vintern håller oss i sitt grepp

Tyvärr ser det inte så lovande ut framöver för oss som gillar att njuta av fiske. Kylan består och det kommer även komma endel snö ovanifrån!

Nedre sträckan av ån var i söndags isbelagd, tyvärr så kommer nog isen att fortsätta att lägga sig över ån. Många minusgrader och ett spännande snöfall med hård vind är pågång.

Helgens fiske har varit helt ok med tanke på förutsättningarna. I lördags var ett gäng ute och fick fisk, där fanns någon blank fisk med i rapporten. På de övre sträckorna var det fint flöde, lite för lite vatten på sina ställe och bra sikt. Is i spöringarna var givet! Men det går att rensa bort.

I söndags var jag själv ute och provade en stund, såg lite fisk på vissa sträckor och snön de yrde stundtals rejält.

Tyvärr var det ingen som ville bita i min vit/rosa fluga som jag valt att använda för dagen. När det började mörkna i öster var det nog bäst att bege sig.

Tänk på att kanterna är riktigt förrädiska och håll er gärna en bit upp så ni inte dräller i. Det är ingen trevlig upplevelse att ramla i o-gradigt vatten just nu.

10 dagar framåt lovar de kallt och inga plusgrader i sikte förräns runt 20 februari. Då får vi hoppas vintern släpper sitt grepp om oss.

Ta hand om er!

Leave a reply