Äntligen dags för Premiär

God morgon! Imorgon är det äntligen dags för premiären för kortfiskare. Än sålänge är vi rätt förskonade från den riktiga kylan här nere. Havet värmer oss fortfarande. Nu på morgonen ligger det på nollan i luften och det har kommit lite vitt uppifrån (typ 0,5 mm), men det lär smälta bort under dagen.

Läget i ån är att flödet fortfarande är okej trots kylan som vi haft senaste tiden. Det är rätt grumligt i ån och sikten är inte den optimala. Vattenföringen har gått ner sedan förra helgen men det var väntat när det inte kommit så mycket väta under senaste veckan. Ska ni fiska så använd gärna något som syns! Än har det inte inkommit några rapporter om blänkare, mest utlekt fisk som fått bita i flugan under senaste dagarna.

Denna bild är från i helgen och här kan man se vattnets färg. Om det skulle vara kallt och frost längs kanterna när ni är ute så ta det försiktigt. Rejäla skor och även ett par dobbar kan vara bra att ha så man inte halkar runt när marken värmts upp.

En av våra medlemmars bästa vän som brukar få vara med vid ån och hålla koll så det går till som det ska.

Ni som ska ut imorgon önskar vi ett riktigt skitfiske till! Rapporter kan ni gärna maila in till info@nybroan.se

Glöm inte heller att fylla i våran fångstrapport

Ha det så trevligt vid ån och tänk på att hålla avstånd!

Leave a reply