Helgens fiske, 4-5 februari

Fredagens oväder med regn och blötsnö över Nybroåns avrinningsområde resulterade i högt flöde och grumligt vatten under lördagen. Omslag till kallt och klart väder bromsade flödet och vattnet klarnade upp så pass att det blev fiskbart på söndagen. Det kyliga vädret fick emellertid vattentemperaturen att sjunka ner under tre grader och fisken blev därmed ganska trögflörtad. Trots det togs några fiskar och till det ska läggas ett antal kända och tappade. Kommande vecka ser ut att bjuda på ytterligare några plusgrader och det i kombination med det fina flödet kan få fart på fisket igen.

Söndagen bjöd på fint flöde med lagom siktdjup och bra drag genom poolerna. En eller två grader varmare vatten skulle dock inte skada.

1 Comment

  • ronnie gustavsson
    Posted februari 6, 2023 3:48 e m 0Likes

    Måndagen den 6/2, is i ringarna och bara plus 2 grader i vattnet o tröga fiskar. Bertil var i fisk 2ggr och jag satte tillbaks 2 leköringar modell 55-60cm. Det var allt för dagen vi hade stora problem med nedisade spöringar så vi begav oss runt 2tiden då hade vi arbetat igenom 1 1/2 timmas brottning med isen./Ronnie

Leave a reply